Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w winnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
karkówka 6 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w winnym sosie

Czosnek posiekaj, natrzyj karkówkę, posyp przyprawami, polej olejem. Odstaw na noc.
Mięso ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przykryj, piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Wlej wino, piecz jeszcze 30 minut bez przykrycia. W tym czasie kilka razy mięso odwróć, polej wytwarzającym się sosem. Podawaj np. z ćwikłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 03.04.2013 10:05
przepyszne danie!
Zuzelka 02.04.2013 22:50
ależ pysznie to wszystko brzmi :) chyba jutro po karkówkę pójdę i po wino :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak