Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 kotletów
papryka konserwowa 3 kawałki
ogórek konserwowy 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 6 plasterków
ser gouda 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z boczkiem

Plastry schabu cienko rozbijamy, uważając aby nie poprzerywać mięsa. Posypujemy solą i pieprzem z każdej strony. Każdy płat mięsa rozkładamy i smarujemy z jednej strony oliwą z oliwek. Pozostawiamy tak mięso na 30 minut. Po tym czasie na każdy płat kładziemy po plastrze sera i boczku i kawałku (słupku) ogórka, papryki i cebulki. Zakładamy boki mięsa do środka i zwijamy w roladkę . Odstawiamy do lodówki na godzinę aby się schłodziło, wówczas nie potrzebne nam będą wykałaczki czy też sznurek. Na patelnię wylewamy olej, tak aby cała jej powierzchnia była zakryta. Roladki obtaczamy w jajku i w bułce tartej. Obsmażamy mięso na lekko brązowy kolor z każdej strony.Przekładamy do płytkiego garnka. Na tej samej patelni lekko podsmażamy posiekaną cebulę. Zdejmujemy z patelni i przekładamy do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 02.04.2013 23:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak