Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podkówki ze schabu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
ananas z puszki 2 szt
sól
pieprz
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: podkówki ze schabu

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe rozbić bardzo cienko, posypać solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć połowę plastra ananasa. Złożyć na pół i zawinąć brzegi.
Krok 1 - podkówki ze schabu foto
2
Zawinięte podkówki panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 2 - podkówki ze schabu foto
3
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu na złoty kolor.
Krok 3 - podkówki ze schabu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.02.2014 22:38
bardzo fajne
kate.500 18.11.2013 09:34
pomyslowe jedzonko
anemon 13.06.2013 08:05
Smaczny pomysł na kotlety z niespodzianką w środku.
olkaaa 16.05.2013 07:45
muszę zrobić
traktorek 19.04.2013 23:04
smakowitości
owca441 04.04.2013 17:12
apetyczne)))
Marta11 02.04.2013 18:30
musze sprobowac:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak