Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z piekarnika

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 1 kg
sos
mąki 2 łyżka
mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka
sosu sojowego jasnego 2 łyżka
soli 1 łyżeczka
ostrej papryki 1 łyżeczka
granulowanego czosnku 3 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3 szczypty
ketchup 3 łyżka
olej 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z piekarnika

Kroki postępowania

1
Mięso i cebulę włożyć do woreczka przeznaczonego do pieczenia, dodać sos.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z piekarnika foto
2
Składniki sosu umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać na gęstą pastę. Łopatkę umyć i pokroić w sporą kostkę tak samo pokroić dość grubo cebulę.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z piekarnika foto
3
Szczelnie zawiązać woreczek i obracać tak woreczkiem aby mięso pokryło się sosem. Woreczek z mięsem ułożyć w naczyniu żaroodpornym ( ja wykorzystałam pokrywkę ) a następnie wstawić do nagrzanego do 170 stopni na 70 - 75 minut. Po upieczeniu wyjąć naczynie z gulaszem i delikatnie rozciąć woreczek uważając aby się nie poparzyć.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z piekarnika foto
4
Gulasz przełożyć przed podaniem np. do miski. Podawać z ziemniakami lub kaszą i np. ogórkiem kiszonym lub konserwowym.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 02.04.2013 17:16
same pyszności
dodi 02.04.2013 17:04
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak