Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną,mięsem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 7 sztuk
mięso mielone 0.5 kg
pieczarki 0.5 kg
kasza jęczmienna 200 gram
przyprawy
sos pomidorowy
bulion warzywny 0.5 litra
przecier pomidorowy 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą jęczmienną,mięsem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
pieczarki obrac,pokroic i podsmazyć na łyzce oleju z dodatkiem soli i pieprz,można dodac małą posiekaną cebulke(ja dałam suszona)
wystudzić

kasze ugotować 5 minut krócej niż podano na opakowaniu w osolonej wodzie
Krok 1 - Papryka faszerowana kaszą jęczmienną,mięsem i pieczarkami foto
2
w misce wymieszac kasze,pieczarki i mieso,doprawić wedle uznania
Krok 2 - Papryka faszerowana kaszą jęczmienną,mięsem i pieczarkami foto
3
Z papryk wyciąć gniazda nasienne i dokładnie wymyc papryki
faszerowac farszem.
Krok 3 - Papryka faszerowana kaszą jęczmienną,mięsem i pieczarkami foto
4
papryki ułożyć w garnku(tak jak na foto) dodac wody do połowy papryk,wrzucic 1 kostke rosołową,3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego

papryki dusić pod przykryciem około 40 minut
Krok 4 - Papryka faszerowana kaszą jęczmienną,mięsem i pieczarkami foto
5
sos: w garnku zagotowac bulion,dodac przecier pomidorowy,przyprawy i zagęscić mąką.

Papryki podawac polane sosem pomidorowym.

smacznego
Krok 5 - Papryka faszerowana kaszą jęczmienną,mięsem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 24.05.2013 11:33
muszę wypróbować
SawaX 02.04.2013 16:55
hmmm... musze przyznac ze z kaszą jeszcze nie robilem :) zawsze używałem ryżu... muszę spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak