Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Wiosenna sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami, jajkami przepiórczymi w koszulkach

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 100 g
ocet winny 50 ml
truskawki 8 szt
orzechy pekan 50 g
biały krem balsamico 4 łyżki
pierś z kaczki wędzona g
jajka przepiórcze 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Wiosenna sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami, jajkami przepiórczymi w koszulkach

W rondelku zagotować 500 ml wody z octem winnym. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i wybijać do niej partiami jajka, najlepiej po 3 szt. Gotować około 30 sekund, a następnie zahartować w wodzie z lodem. Czynność tą powtórzyć trzykrotnie.
Na talerzu ułożyć umytą rukolę, plastry wędzonej kaczki, jajka przepiórcze w koszulkach, cząstki truskawek i orzechy pekan. Całość skropić białym kremem balsamicznym i podawać z chrupiącym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 06.07.2016 00:17
warto , bo pysznie wyglada
Klausia 31.03.2014 11:05
pyszna sałatka :)
dieta forum 17.06.2013 15:43
WOW, przepis powala; pewnie go nie zrobię, bo zbyt wyszukany, ale chętnie bym spróbowała
bietka 04.05.2013 11:06
ta sałatka jest pewnie pyszna :)
arbuzowo 02.04.2013 21:52
Wygląda rewelacyjnie!
Rafał3 02.04.2013 15:32
świetne polecam serdecznie
Boska_Agatka 02.04.2013 15:29
mniam mniam ale bym zjadła
trufelek 02.04.2013 15:14
Pysznie i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak