Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik z liczi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
żółtko jajek 3 szt
masło 20 dag
cukier 3/4 szklanki
jogurt 4 łyżki
Masa serowa
żółtko jajek 3 szt
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 op
budyń waniliowy 1 op
sok z cytryny 1/2 szt
olej 3/4 szklanki
mleko 2 szklanki
białko 6 szt
cukier 1/2 szklanki
liczi 1 puszka
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik z liczi

Z podanych składników wyrabiamy dość szybko ciasto. Na dużej blasze wykładamy papier do pieczenia i wykładamy kruche ciasto. W misce miksujemy ser, żółtka, cukier, cukier waniliowy, budyń i sok. Wciąż miksując dolewamy powoli olej i mleko. Połowę masy przelewamy na ciasto, wykładamy owoce i zalewamy je resztą sera. Ciasto pieczemy 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 180*C. Po tym czasie wyciągamy sernik i wykładamy ubitą na sztywno pianę z białek i pieczemy w tej samej temperaturze 20-30 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 02.02.2014 23:36
Fajny przepis
Kulinarna Ja 12.01.2014 22:21
To mój ulubiony sernik, polecam!
ppaulina 29.12.2013 16:47
pyszny ))))
treonina 29.06.2013 20:18
z liczi to tylko liker piłam :-) ciekawe jak smakuje w cieście
EmciaPichci 16.05.2013 14:50
wygląda bardzo smakowicie :)
chrupnij-sobie.pl 02.04.2013 20:21
fajny pomysł nigdy nie próbowałam liczi w cieście
Monika58 02.04.2013 16:17
bardzo dobry wypiek
Megg 01.04.2013 19:27
pyszny serniczek :)
katarzynagotuje 01.04.2013 18:26
super serniczek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak