Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsa po rosole

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kura gotowana 1/2
marchewka gotowana
pietruszka gotowana
naleśniki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej rzepakowy
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
majeranek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsa po rosole

Kroki postępowania

1
Ugotowane mięso wołowe i kurę zmielić razem z warzywami, dodać namoczoną wcześniej kajzerkę i zmielić.
Krok 1 - Krokiety z mięsa po rosole foto
2
Zmieloną masę przełożyć na rozgrzaną patelnię dodać majeranku, gałki muszkatołowej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Krokiety z mięsa po rosole foto
3
robimy naleśniki, układamy farsz na naleśniku i złożyć w krokiety :) otoczyć w jajku i bułce tartej a na koniec podsmażyć na oleju i gotowe!
Krok 3 - Krokiety z mięsa po rosole foto
4
i tak mięso po rosole genialnie wykorzystane do krokietów :) Smacznego
Krok 4 - Krokiety z mięsa po rosole foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 08.04.2017 19:32
smacznie i praktycznie -
Andzia1977
Andzia1977 04.03.2015 22:54
Super pomysł
Iwona32 20.01.2015 22:43
bardzo fajny pomysł
Ela15 10.12.2014 14:23
pysznie wyglądają
erym 29.04.2014 14:10
wygladaja oblednie, brawo!
erym 20.04.2014 13:20
nic sie nie moze zmarnowac :)
edzik 03.04.2013 14:36
super z barszczykiem czerwonym!
carmen 01.04.2013 13:43
ekstra krokiety
Janina 01.04.2013 13:06
Bardzo pyszne krokieciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak