Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z awokado i oliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
awokado 1 szt
jajko 2 szt
oliwki czarne Smak 3 łyżki
papryka marynowana 3 kawałki
jogurt
majonez
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
por (biała część) 1/3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z awokado i oliwkami

Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. Awokado obieramy , usuwamy pestkę i kroimy w kosteczkę. Paprykę marynowana odsączamy zalewy i kroimy w paseczki. Oliwki dodajemy całe. Jajka gotujemy na twardo , ostudzone kroimy w kosteczkę. Pora myjemy i kroimy cieniutko. Wszystkie składniki mieszamy. Do majonezu dodajemy jogurt -mieszamy. Taki sos dodajemy do sałatki. doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 01.04.2013 11:36
fajne danie
as28 01.04.2013 11:07
mniam mnima
bietka 01.04.2013 09:34
bardzo fajny przepis :)
cukiereczek 01.04.2013 09:13
sałatka lubię to
iwa643 01.04.2013 08:18
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak