Przepis i sposób przygotowania na: Bigos mojej mamy
Kroki postępowania
Ponownie odcedzić kapustę, wlać litr wody. Dodać mięso, grzyby i kapustę.
Doprawić do smaku pieprzem, solą, przyprawą do bigosu.
Pogotować jeszcze kilka minut.
żeberka wieprzowe | 1 kg |
łopatka bez kości | 60 dkg |
kiełbasa | 1/2 kg |
grzyby suszone | 1 garść |
smalec | 1 łyżka |
sól do smaku | |
suszone śliwki | kilka szt |
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat | 1 łyżka |
kapusta kiszona | 3 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: