Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony filet z indyka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka
pieprz
Sól czosnkowa jodowana Prymat
majeranek
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony filet z indyka

filet z indyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .Wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą i natrzeć przygotowaną mieszanką cały filet.Odstawić na ok 2 godz.Po tym czasie ułożyć na blaszce dodać odrobinę oleju i wsztawić do nagrzanego piekarnika .Piec ok 50min w temp 180-200st.od czasu do czasu polać olejem znajdującym się na blaszce.Upieczony filet wystudzić i dopiero wtedy kroić w plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 10.07.2013 22:12
Koniecznie muszę wypróbować, przepis wydaje się prosty i smaczny.
adelajda 29.04.2013 20:03
na kanapki super !!
kriko 04.04.2013 18:00
super miesko
IZABELA29 01.04.2013 10:05
indyka jeszcze nie piekłam...
w mojej kuchni 31.03.2013 19:38
bardzo smaczne jedzenie
magdziorka6 31.03.2013 19:13
smakowite mięsko
Luki 31.03.2013 17:51
super takie pieczone mięso
Wiesława1 31.03.2013 17:45
Pyszniutkie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak