Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Strogonow

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1,5 kg
pieczarki 1 kg
ogórki konserwowe 1 słoik
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Strogonow

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i pokroić w paski w poprzek włókien.
Krok 1 - Boeuf Strogonow foto
2
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki. Smażyć pieczarki na rozgrzanym oleju przez kilka minut.
Pokroić ogórki w półplasterki lub paski.
Krok 2 - Boeuf Strogonow foto
3
Mięso obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni olej i porcjami podsmażać mięso przez kilka minut do zarumienienia.
Wrzucić podsmażone mięso do garnka, zalać wodą i dusić 2 godziny na wolnym ogniu.
Gdy mięso będzie miękkie, wrzucić do garnka pieczarki i ogórki. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem i papryką. Dodać koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze pół godziny.
Krok 3 - Boeuf Strogonow foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Boeuf Strogonow foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.02.2017 09:15
super polecam
MonikaW 19.09.2016 21:10
uwielbiam to danie
Aneta41 05.12.2015 18:21
Palce lizać!!!!
Margo1 28.04.2014 09:15
bardzo lubię
karolina1869 02.04.2014 13:03
nie robiłam jeszcze tego dania
Wacław 02.04.2014 10:40
moje ulubione danie
Seba 09.10.2013 09:53
najlepszy jest z mięsa wołowego
Bernadeta1 26.09.2013 00:29
Ja uwielbiam z mięsa wołowego
caralajna 23.05.2013 10:52
pyszne danie
gosia56 31.03.2013 17:12
napewno pyszny
2milutka 31.03.2013 14:52
ja robię pół na pół z wieprzowiną ale taki też musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak