Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami zapiekane w piekarniku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jaja 1 szt
mleko 0,5 szkl
olej 1/3 szkl
sól
pieczarki 150 g
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami zapiekane w piekarniku

Z jajka, mąki, mleka, oleju i soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na około 20 minut. Potem smażymy naleśniki. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na tłuszczu. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Usmażone pieczarki solimy i pieprzymy do smaku. Na każdy usmażony naleśnik nakładamy pieczarki, posypujemy serem żółtym i składamy na pół. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego d0 170 stopni, obficie posypujemy zieloną pietruszką, ja użyłam suszonej. Zapiekamy przez 20 minut. Podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 30.03.2013 08:19
Muszą być bardzo pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak