Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser brzoskwiniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 1
woda 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
serki brzoskwiniowe 400 g
brzoskwinie w puszce 1

Przepis i sposób przygotowania na: Deser brzoskwiniowy

Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu redukując ilość wody do 400ml. 4 szklanki ustawiamy w naczyniu żaroodpornym lub garnku w pozycji przechylonej i wlewamy do nich po 100ml galaretki. Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia.

2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Serki ubijamy na puszystą masę i dodajemy żelatynę, mieszamy do połączenia składników. Szklanki z zastygniętą galaretką przechylamy w drugą stronę i wylewamy po 100ml masy serkowej. Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Brzoskwinie odsączamy i miksujemy blenderem. Syrop z brzoskwiń zagotowujemy i rozpuszczamy w nim 2 łyżki żelatyny. Dodajemy do brzoskwiń i mieszamy na jednolitą masę. Wlewamy do normalnie ustawionych szklanek. Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak