Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z oliwkami i fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
oliwki czarne 1/2 słoika
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
por 1 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z oliwkami i fasolką

Ziemniaki obieramy z łupiny i gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę. Fasole czerwoną i oliwki odcedzamy z zalewy. Fasole płuczemy pod wodą- dodajemy do ziemniaków. Pora myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Majonez mieszamy z jogurtem. Sos dodajemy do sałatki. wszystko razem mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 29.03.2013 08:56
musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak