Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami, kapustą i serem.
Farsz: kapustę kiszoną przelać wodą, odcisnąć sok, poszatkować, przełożyć na patelnię i podsmażyć, dodać kminek i przyprawę w płynie, odstawić. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać, ugotować, odcedzić wodę. Z cebuli usunąć zdrewniałe części, wypłukać, pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki podsmażyć razem z cebulą. Następnie dodać kapustę kiszoną i ser żółty, wymieszać. Dodać sól, pieprz, paprykę i przyprawę do potraw Kucharek, wymieszać. Dodać łyżkę śmietany, wymieszać. Przygotowany farsz nakładać na naleśniki, zwinąć w rulon. Panierować najpierw w wcześniej pozostawionym cieście naleśnikowym, a następnie w bułce tartej.