Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe 25 dag
marchew 1 szt
woda 1,5 litra
przyprawa do zup do smaku
sól i pieprz do smaku
smalec 1 łyżka
śmietana 1/4 litra
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w średniej wielkości kawałki. Gotujemy w wodzie z smalcem i przyprawami.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Marchewkę skrobiemy i kroimy w słupki, dodajemy do pieczarek.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Do śmietany dodajemy mąkę i zaprawiamy zupę, gdy pieczarki i marchewka są miękkie. Gasimy.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Zupę podajemy z makaronem.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.06.2013 09:49
aksamitna zupka ..
caralajna 28.04.2013 07:21
pyszna zupa, lubię pieczarki
kika100 05.04.2013 13:58
rewelacyjna
pestka 24.03.2013 10:08
uwielbiam wszelkiego rodzaju zupy
halina17 20.03.2013 11:26
Smaczna zupa.
gosia1988 20.03.2013 10:50
super zupka
miki47 20.03.2013 10:38
ciekawy przepis
wiola333 20.03.2013 10:07
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak