Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy paprykowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 400 g
cebula 1
papryka 1
sól
pieprz
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy paprykowy

Kroki postępowania

1
Wołowinę kroimy w kostkę i przesmażamy w garnku o grubym dnie na łyżce masła rozpuszczonej z oliwą.
Krok 1 - Gulasz wołowy paprykowy foto
2
Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, przyprawiamy i dusimy do miękkości (około 45 minut). Możemy delikatnie podlać mięso wodą. Do garnka wrzucamy paprykę pokrojoną w kostkę. Dolewamy wody do uzyskania ilości sosu, którą chcemy mieć w potrawie. Wszystko razem mieszamy i chwilę razem gotujemy.
Krok 2 - Gulasz wołowy paprykowy foto
3
Mąkę nabieramy na sitko i delikatnie oprószamy sos, cały czas mieszając. W ten sposób unikniemy gródek, a nie będziemy musieli rozrabiać sosu w osobnym naczyniu. Gdy sos zgęstnieje danie jest gotowe.
Krok 3 - Gulasz wołowy paprykowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 22.02.2014 19:14
Bardzo lubię takie gulasze :)
SmakolykiJoanny 08.06.2013 06:52
Smacznie wygląda twoje danie :)
jasiek 19.03.2013 23:25
uwielbiam taki z ziemniaczkami
beniaminek 19.03.2013 21:57
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak