Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem, ryżem i ogórkiem konserwowym

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
cebula 2 sztuki
kukurydza 1 puszka
ogórek konserwowy 8 sztuk
jogurt naturalny 200 gram
majonez 200 gram
sól do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem, ryżem i ogórkiem konserwowym

Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Cebulę, ogórek i jajka pokroić w drobną kostkę.
W misce układać warstwami, połowę ryżu, jedną puszkę tuńczyka, bez zalewy, 1 cebulkę, 4 ogórki, kukurydzę, 2,5 jajka, polać sosem majonezowym. Ułożyć drugą część warstw, polać sosem. Sałatkę udekorować żółtkiem pokrojonym w kosteczkę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 26.05.2013 22:21
pysznie wyglada
Bernadeta1 23.05.2013 00:36
robię taką bardzo smaczna
Granita 16.04.2013 01:09
wyszła Ci super i na 100% jest przesmaczna;wiem,bo robię podobną:)
Malinka 26.03.2013 14:14
Wiem, że jest pyszna, bo robię podobną.
Stenka 24.03.2013 08:02
robię taką od czasu do czasu
Iwona32 23.03.2013 14:55
przepis wypróbowany:)
julcia12437 22.03.2013 18:44
Uwielbiam ryż, a to połączenie jest super :)
Alex_M 22.03.2013 12:55
smaczna salatka
fotoviderek 21.03.2013 07:54
Super połączenie. Pycha :)
gosia56 19.03.2013 13:27
napewno pyszna taka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak