Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięso wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Duszone mięso wieprzowe, połączone z aromatycznymi przyprawami,  świetnie smakuje z ziemniakami lub ryżem. Koniecznie sprawdź ten przepis na obiad!

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
karczek 0,5 kg
czosnek 6 ząbków
cebula biała 3 sztuki
przyprawa do golonki Prymat do smaku
olej roślinny 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięso wieprzowe

Mięso wieprzowe kroimy na kawałki, wrzucamy do blaszki i zalewamy wodą.

Lekko je solimy. Dusimy pół godziny.

W tym czasie obieramy czosnek, który dodajemy do mięsa.

Obieramy cebulę, kroimy w piórka i dodajemy do mięsa.

Dusimy. Po około 30-40 minutach zdejmujemy pokrywkę i czekamy aby wyparowała woda.

Jeśli nie mamy tłuszczu, dodajemy troszkę oleju i podsmażamy do czasu aż mięso będzie miękkie.

Na koniec doprawiamy je przyprawą do golonki, solą i pieprzem.

Takie mięsko świetnie smakuje z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.07.2013 23:17
bardzo smaczne!!
Margo1 27.05.2013 09:14
wygląda super
Andysz 19.04.2013 07:36
bardzo smaczne..
wlicka 30.03.2013 21:50
mmm pycha!!!
msmors 19.03.2013 09:16
ciekawe danie
Janina 19.03.2013 07:34
Bardzo smaczne
beniaminek 18.03.2013 22:21
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak