Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z kapustą pekińską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,75 l
marchew 3 szt
ziemniaki 5 szt
pietruszka 2 szt
seler mała 1 szt
cebula czerwona 3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z kapustą pekińską

Warzywa obieramy, opłukujemy i kroimy w kostkę. kapustę szatkujemy. Warzywa wkładamy do rosołu i gotujemy ok. 20-30 min. Cebule obieramy, drobno kroimy, szklimy na rozgrzanym oleju, mieszamy z koncentratem i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. To jest pomysł na wykorzystanie rosołu pozostałego np. z niedzielnego obiadu. Jeśli rosół jest zbyt tłusty możemy dolać wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak