Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWA ZIOŁOWA KIEŁBASA

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 5 kg
wołowina 1 1/2 kg
jajko 1 szt
pieprz 10 g
czosnek 1/2 szkl
sól do smaku
jelita wieprzowe
słonina 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWA ZIOŁOWA KIEŁBASA

Mięso wieprzowe i wołowinę mielimy przez maszynkę na grubych oczkach. Słoninę natomiast na drobnych oczkach. Wszystko razem łączymy, dodajemy przyprawy, jajko i zmiażdżony czosnek, dobrze wymieszać. Wypełniamy jelita nie za ciasno i wędzimy ok. 4-5 godz. Następnie sparzamy gorącą wodą i odstawiamy z zimne miejsce aby się stężała. Jest znakomita i smakuje ze wszystkim.
SMACZNEGO!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.11.2013 21:05
coś fantastycznego, wygląda nienagannie :)
ppaulina 08.11.2013 12:10
uwielbiam domowe wędliny!!!
MagdaXXX 23.06.2013 10:38
domowa najlepsza
Alex_M 25.03.2013 17:16
wspaniala kielbaska :)
GOSIA18 25.03.2013 12:11
Tak posiadam swoją wędzarnię.
fotoviderek 25.03.2013 07:33
Domowe najlepsza. Kiełbasa wspaniała :)
dwa pokoje z kuchnią 25.03.2013 06:00
nie jestem znawcą w produkcji kiełbas, dlatego mam pytanie- skoro domowa, to pewnie masz wędzarnie, czy jest inna metoda wędzenia ?
miroslawa 25.03.2013 03:56
fantastyczna domowa kiełbasa, nic jej nie dorówna
Magda24 24.03.2013 23:10
taka najlepsza
Megg 24.03.2013 19:56
pycha, uwielbiam domowe wędliny!!!
Gracer 24.03.2013 19:28
ooo to bym mógł jeść codziennie
Dorota_31_ 24.03.2013 19:15
Ale narobiłaś mi smaka a Święta tuż za pasem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak