Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto szefuj Agatce
Gotujemy mleko razem z cukrem i cukrem waniliowym, w momencie gotowania się dodajemy przez sitko mąkę ziemniaczaną i pszenną. gotujemy CAŁY CZAS MIESZAJĄC ŻEBY NIE ZROBIŁY NAM SIĘ GRUDKI.
Jak już mamy ugotowany budyń przerzucamy go do miski gdzie ucieramy go razem z masłem mikserem. Tak żeby uzyskać budyń.
Warstwy:
-warstwa herbatników
-warstwa krówki (najlepiej masę podgrzać, żeby zalewać ją na ciepło)
-herbatniki,
-masa budyniowa
-herbatniki
-masa budyniowa
-herbatniki
-śmietanka
- posypujemy pokruszoną czekoladą
Jak zrobić śmietankę:
Śmietanę ubijamy (około 10 min) z bitą śmietaną (np. Śnieżka)i cukrem pudrem.Dodajemy pod koniec ubijania żelatynę rozrobioną z gorącą wodą.
SMACZNEGO