Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z musem na zdrowe śniadanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
jabłko 2-3 sztuki
jogurt grecki
masło 1 łyżeczka
cukier do smaku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z musem na zdrowe śniadanie

W garnku zagotować wodę, lekko osolić. Na wrzątek wsypać ryż, zamieszać, gotować około 15-20 minut do miękkości ryżu. W tym czasie umyć i obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne i drobno pokroić. W rondelku roztopić masło, wsypać jabłka i dusić ok 5-10 minut, zmiksować blenderem na gładki mus. Chwilę pogotować i jeśli jabłka są kwaśne dodać cukru do smaku. Ryż odcedzić, nałożyć do miseczek, polać gorącym musem. Każdą porcję udekorować łyżką jogurtu greckiego. Podawać od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.02.2014 16:30
dobry taki ryż :)
Dorian 29.12.2013 16:14
smaczne to sniadanko
Dorota37 23.03.2013 16:07
Fajne śniadanko dla dziecka :-)
mysza75 23.03.2013 11:10
Pyszne śniadanko :-)
Janina 22.03.2013 23:54
Bardzo fajne
julcia12437 22.03.2013 18:55
Pyszny deser :)
msmors 22.03.2013 17:23
pyszna potrawa
dodi 22.03.2013 13:27
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak