Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z twarogiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1/4 szkl
twaróg 100 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z twarogiem

Kaszę gryczaną wsyp do rondelka, dodaj szczyptę soli i pół szklanki gorącej wody. Gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem ok 15 min aż kasza wchłonie płyn. Kasze zostaw do wystudzenia a potem przemieszaj widelcem. Twaróg przełóż do miseczki, rozetrzyj do widelcem a następnie wymieszaj z kaszą. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem czarnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak