Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz pieczarkowy do pierogów

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt
sól
olej do smażenia 2 łyżki
tymianek 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz pieczarkowy do pierogów

Pieczarki opłukać i osuszyć,zetrzeć na tarce do jarzyn.Na patelnię wlać olej i podsmażyć na nim cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek.Dodać rozdrobnione pieczarki i smażyć około 15 minut aż sok z pieczarek całkowicie odparuje.Na końcu doprawić pieprzem,tymiankiem i solą,zostawić do ostygnięcia.Gdy farsz będzie zimny dodać jedno całe jajko i wymieszać,gotowym farszem nadziewać pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 04.09.2013 14:28
niezły jest taki farsz
Dorota59 13.07.2013 11:39
uwielbiam pierożki z takim farszem
Bernadeta1 18.06.2013 11:26
robię taki, smaczny
Kulinarna Ja 28.05.2013 19:30
robię b. podobny! :)
AZgotuj 28.05.2013 11:36
z masełkiem ziołowym :) pycha
adelajda 13.05.2013 21:31
lubię pierogi z takim nadzieniem
junox 03.04.2013 21:34
świetne nadzienie
AZgotuj 29.03.2013 17:32
można pewnie zamrozic i mieć pod ręką jak tylko przyjdzie ochota na pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak