Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowy ryż z fasolką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
marchewka 2 szt
cebula 1/2 szt
kiełbaska drobiowa 20 dag
Przyprawa curry orientalna Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
mini fasolka biała 1/2 puszki
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowy ryż z fasolką

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy na bok. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy drobno, kiełbasę kroimy w kosteczkę a fasolkę odcedzamy na sicie z zalewy. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę , dodajemy marchewkę startą i pokrojoną kiełbaskę. Smażymy. Doprawiamy przyprawą uniwersalną ,pieprzem i curry do smaku. Dodajemy ryż. Mieszamy wszystko razem i dalej podsmażamy. Podajemy z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 21.03.2013 09:06
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak