Przepis i sposób przygotowania na: ,Gołąbki z kaszą gryczaną w sosie pieczarkowym :
Podawać z sosem .
Tak samo można zrobić używając kapusty białej . Dusi się wtedy gołąbki dłużej. Te robione z kapusty są mniejsze i delikatniejsze .
12 wierzchnich liści z kapusty pekińskiej,25 dag mięsa mielonego,10 dag kaszy gryczanej | |
3 cebule,1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu,1 łyżeczka majeranku,1 łyżka masła | |
1/2 szklanki śmietanki słodkiej ,2 łyżki mąki,2 łyżki usiekanego koperku | |
bulion cielęcy | 1 kostka |
olej słonecznikowy | 5 łyżek |
sos sojowy grzybowy | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: