Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z SOCZEWICĄ, SEREM I SOSEM CZOSNKOWYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 250 g
ser biały 250 g
cebula 2 szt
czosnek 3-4 ząbki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
jogurt naturalny 5-6 łyżek
sos do sałatek 1 (czosnkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z SOCZEWICĄ, SEREM I SOSEM CZOSNKOWYM

Kroki postępowania

1
Soczewicę przepłukać, namoczyć aż spęcznieje. Ugotować aż będzie miękka w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - PIEROGI Z SOCZEWICĄ, SEREM I SOSEM CZOSNKOWYM foto
2
Cebulę posiekaną drobno zeszklić na oleju. Ugotowaną soczewicę rozgnieść mieszając ją z serem (można zemleć w maszynce lub blenderze). Dodać cebulkę i rozgnieciony czosnek. Doprawić do smaku.
Krok 2 - PIEROGI Z SOCZEWICĄ, SEREM I SOSEM CZOSNKOWYM foto
3
Gotowym farszem nadziewać ciasto. Gotować w osolonej wodzie.Pierogi z soczewicą i serem gotowe podawać z sosem czosnkowym (wymieszać jogurt z sosem sałatkowym i odstawić na 10 min.).
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PIEROGI Z SOCZEWICĄ, SEREM I SOSEM CZOSNKOWYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.10.2013 11:05
pyszne pierożki
monika141 13.03.2013 10:19
na pewno są pyszne, muszę wypróbować przepis
Janina 13.03.2013 08:29
Bardzo smakowite
msmors 13.03.2013 08:26
na pewno smakuje doskonale
fotoviderek 13.03.2013 07:21
Samo zdrowie. Pycha :)
Sroczka 12.03.2013 23:18
Pyszne pierogi. Zjadłabym porcyjkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak