Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka na rosole

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 3 szklanki
mięso z rosołu -udko
marchew z rosołu 1
pietruszka z rosołu 1
kawałek selera z rosołu
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka na rosole

Mięso i warzywa wyjąć z garnka z rosołem, pokroić drobniutko i przełożyc do pojemniczków, w których zrobimy naszą galaretkę. W 3 szklankach gorącego rosołu rozpuszczamy 5 łyżeczek żelatyny, zalewamy przygotowane pojemniczki. Kiedy ostygną wkladamy do lodówki do stężenia. Podajemy z kroplą octu lub soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 11.03.2013 17:49
pięknie się prezentuje
migotka28 11.03.2013 17:16
jak pięknie podane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak