Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z piersią z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 1.5 szkl.
papryka 3 szt.
pierś z kurczaka 1 cała
śmietana 3 łyżki
majonez 1.5 łyżki
czosnek 4 ząbki
olej do smażenia
ogórek 6 z kurkumą
cebula 1 szt.
kapusta pekińska 1 duża główka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z piersią z kurczaka

Mięso opłukałem,pokroiłem w kostkę,posypałem przyprawą gyros.Usmażyłem na rozgrzanym oleju.Oczyszczoną kapustę poszatkowałem.Dodałem kukurydzę,pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki(również w kostkę).Wymieszałem.Dodałem mięso.Wymieszałem.Obrany czosnek pzecisnąłem przez praskę.Dodałem do śmietany wymieszanej z majonezem.Wymieszałem.Dodałem do sałatki.Dodałem przyprawy(sól i pieprz).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 19.01.2014 17:20
zdecydowanie lubie to
TEtalicha 09.01.2014 15:17
bardzo lubie
fotoviderek 02.08.2013 07:59
Świetna sałatka :)
gosia56 29.04.2013 17:21
lubie taką sałatkę pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak