Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z czarną rzepą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
marchew 2 sztuki
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
rzepa 2 (czarna)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z czarną rzepą

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską oczyszczamy i szatkujemy. Marchew oraz czarną rzepę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z czarną rzepą foto
2
Do jarzyn dodajemy majonez oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy surówkę do smaku, dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z czarną rzepą foto
3
Surówkę podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego!
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z czarną rzepą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 17.03.2013 11:42
samo zdowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak