Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce pod pierzynką z kruszonki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 3 sztuki
truskawki kilka sztuk
brązowy cukier 2+3 łyżeczki
orzechy laskowe 2 łyżki tartych
migdały 2 łyżki tartych
masło 1+3 łyżeczki
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce pod pierzynką z kruszonki

Kroki postępowania

1
Jabłka po myjemy dokładnie, a następnie osuszamy. Obieramy je ze skórki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Jabłka kroimy w kostkę i przekładamy je do miseczki, dodajemy 2 łyżeczki brązowego cukru, tarte orzechy laskowe i tarte migdały. Składniki mieszamy ze sobą.
Krok 1 - Owoce pod pierzynką z kruszonki foto
2
Naczynia do zapiekania smarujemy wewnątrz masłem. Do naczynek przekładamy jabłka. Na wierzch wykładamy truskawki. Mogą być mrożone. Przygotowujemy kruszonkę przekładając do miseczki 3 łyżeczki brązowego cukru, 3 łyżeczki masła i 3 łyżki mąki.
Krok 2 - Owoce pod pierzynką z kruszonki foto
3
Zagniatamy dłońmi kruszonkę, którą wykładamy następnie na owoce. Zapiekamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Krok 3 - Owoce pod pierzynką z kruszonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 31.05.2013 19:04
przepyszny deser
Iwusia 29.04.2013 23:53
ojj pycha deser :)
arbuzowo 17.03.2013 13:01
Fajny deser
marcia7 17.03.2013 10:48
wyśmienity deserek
KasiaK90 17.03.2013 09:08
pyszniutki deserek na ciepło:)
Pusia 17.03.2013 08:48
bardzo apetyczne
Sylwia26 17.03.2013 08:28
bardzo fajny przepis :)
Monika78 17.03.2013 07:12
bardzo lubie takie desery, super:)
Konczi 17.03.2013 07:04
myślę, że smakowałoby mi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak