Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
kukurydza w puszce 1 puszka
pieczarki 20 dag
cebula biała 2 szt.
ser żółty 50 dag
jaja 4 szt.
bazylia 1 paczka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne kotleciki

Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Filety z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić w malutkie kawałki. Przesmażone pieczarki z cebulą dodać do kurczaka, wsypać puszkę kukurydzy, dodać ser żółty starty na grubych oczkach, jaja, sól do smaku i suszoną bazylię. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką wykładać masę i formować kotleciki. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Zamiast kukurydzy można dodać wg uznania paprykę lub cukinię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 13.10.2013 17:19
pycha))))))
ppaulina 29.08.2013 12:23
pyszne mięsko
Marta17 15.03.2013 19:24
fajny sosik
Katarzyna54 15.03.2013 19:02
fajne kotleciki, przepis do wypróbowania
Marlenka.S 15.03.2013 18:47
świetny pomysł, fajny przepis
kriko 15.03.2013 18:20
takich nie jadłem
Megg 15.03.2013 18:03
super pyszne :)
Krzysztof15 15.03.2013 17:51
super lubie takie
leonowie 15.03.2013 17:10
bardzo lubię takie dania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak