Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
mąka do mięsa
ogórek kiszony 1/2 słoiczka
czosnek 4 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej do miesa

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsny

Mięso płuczemy, kroimy w kostkę. Oprószamy mąką. Wkładamy do woka z rozgrzanym tłuszczem i posiekaną w kostkę 1 cebulą.Podsmażamy, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy ziele, liść laurowy, wyciśnięty czosnek. Podlewamy przegotowaną wodą, powyżej wysokości mięsa. Nadal od czasu do czasu mieszamy. Doprawiamy do smaku. 1 łyżkę mąki łączymy z koncentratem pomidorowym, wlewamy trochę naszego wywaru mięsnego, wlewamy ciągle mieszając, zagęszczając sos. Dodajemy pokrojonego ogórka kiszonego, mieszamy. Chwilę jeszcze gotujemy. Możemy podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 15.03.2013 16:42
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak