Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
porcja rosołowa 1 szt
kapusta kiszona 1 garść
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
burak ćwikłowy 1 szt duża
ziele angielskie 3 ziarenka
Zasmażka:
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
cebula 1 szt mała
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

1. Porcję rosołowa płukamy a następnie gotujemy z wodą, listkiem, zielem i kiszoną kapustą.
2. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na dużej tarce i dodajemy do zupy.
3. Gdy wszystkie składniki z punktu 1 i 2 są miękkie dodajemy zasmażkę: cebulkę smażymy na smalcu dodajemy mąkę i chwilkę smażymy, gdy ma rumiany kolor dodajemy ja do zupy.
4. Gdy zupa zagotuje się z zasmażką dodajemy buraka ugotowanego w osobnym naczyniu i startego na dużej tarce. Jak tylko barszcz zacznie się gotować natychmiast trzeba zupę zgasić, aby nie straciła koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 28.05.2014 08:20
lubię ten barszczyk
Ania67 27.08.2013 09:28
przepadam za nim
Bernadeta1 23.08.2013 08:26
moja ulubiona zupka
caralajna 10.06.2013 06:45
uwielbiam tą zupę
Rafał3 15.03.2013 10:33
uwielbiam barszcz ukraiński
Boska_Agatka 15.03.2013 10:25
bardzo smaczne
wiola333 15.03.2013 10:10
bardzo smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak