Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hamburgery wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
sól
pieprz
chili
cebula 1 sztuka
ogórek kwaszony 1 sztuka
bułki hamburgerowe z sezamem 6 sztuk
sałata lodowa 6 liści
pomidor 1 sztuka
ser gouda 6 plastrów
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: hamburgery wołowe

Kroki postępowania

1
1. Mięso przekładamy do miseczki. Wbijamy jajko. Dodajemy 1/2 drobno posiekanej cebuli i drobno pokrojonego ogórka. Doprawiamy mięso do smaku solą, pieprzem,
oraz chili. Z mięsa formujemy kotlety. Spłaszczamy je. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kotlet. Można włożyć na pięć minut do piekarnika, aby mięso się przesmażyło.
Krok 1 - hamburgery wołowe foto
2
2. Bułki dzielimy na połowy. Na spód układamy ser. Wstawiamy do piekarnika na kilka minut, aby ser się rozpuścił.
Krok 2 - hamburgery wołowe foto
3
3. Bułki wyjmujemy z piekarnika. Na ser układamy po liściu sałaty. Na sałatę kładziemy kotlet i nieco usmażonej cebuli jaka nam pozostała.
Krok 3 - hamburgery wołowe foto
4
4. Na cebulę kładziemy plasterek pomidora i polewamy ketchupem.
Krok 4 - hamburgery wołowe foto
5
5. Zakrywamy druga połowa bułki i możemy zajadać.
Krok 5 - hamburgery wołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.11.2016 08:41
domowe najlepsze
gusia1000 07.03.2014 23:22
Smaczne to.
Krzysztof15 06.03.2013 17:56
super lubie hamburgerki
Rafał3 06.03.2013 16:59
hmmm brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak