Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla z jabłkami

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jabłka 5 szt
cukier 2 łyżki
cynamon 2 łyżeczki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jabłka pokroić na drobne kawałki.U mnie było to 5 średnich sztuk. Włożyć je do garnka, dodać cukier i cynamon, wymieszać, wlać troszkę wody i dusić pod przykryciem. Odsączyć.
Krok 1 - Strucla z jabłkami foto
2
Ciasto francuskie przygotować wg wzoru.podzielić na 3 równe części i 2 z nich pokroić w linie.
Krok 2 - Strucla z jabłkami foto
3
Na środek wyłożyć przygotowane wcześniej jabłka.
Krok 3 - Strucla z jabłkami foto
4
Paski zawijać wokół jabłek jak powyżej.
Krok 4 - Strucla z jabłkami foto
5
Piec w 180 stopniach w piekarniku, aż zrobi się rumiane.Smacznego!
Krok 5 - Strucla z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 18.09.2015 08:44
rewelacyjnie wygląda
Wacław 30.03.2014 17:28
bardzo apetyczna :-)
Malinka 02.11.2013 22:18
Bardzo smacznie wygląda! Super:)
Sarenka 25.06.2013 14:42
Coś, co bardzo lubię - strucla!
Margo1 24.03.2013 13:49
moja ulubiona
pierniczkowo 11.03.2013 11:01
super wygląda, na pewno taką zrobię:)
Magda24 06.03.2013 15:34
super strucla jabłkowa - pięknie wykonana :)
Janina 06.03.2013 13:27
bardzo pyszne
Magula 06.03.2013 12:25
proste, smaczne i apetyczne
babajaga1969 06.03.2013 10:22
proste, szybkie w wykonaniu, a jednocześnie bardzo efektowne i smaczne :)
caralajna 06.03.2013 10:16
jak staranna :)
malaczarna23 06.03.2013 10:10
takie proste a jaka pyszność
migotka28 06.03.2013 09:51
prosty i pyszny deserek:)
Bogusiaz 06.03.2013 09:47
musi być pyszna
V_kuchareczka 06.03.2013 09:34
uwielbiam takie
Pomocnik 06.03.2013 08:55
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak