Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z koprem włoskim i granatem na szpinaku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży kilka liści
koper włoski 1 szt
granat 1/2 szt
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
płatki migdałowe do dekoracji
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z koprem włoskim i granatem na szpinaku

-Szpinak dokładnie umyć, rozdrobnić i ułożyć w salaterce.
-Koper włoski obrać i pokroić w cienkie plastry.
-Z granata wyjąć owocowe ziarenka.
-Podprażyć delikatnie płatki migdałowe.
-Oliwę wymieszać energicznie z octem balsamicznym.
-Na szpinaku ułożyć pokrojony koper, dodać owocowe ziarenka, posypać nasionami kopru, a tuż przed podaniem doprawić do smaku solą, pieprzem i polać przygotowanym sosem balsamicznym. Całość posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 06.03.2013 20:56
Ciekawe, ciekawe...
czekoladka_m 06.03.2013 07:44
Już gdzieś widziałam podobne połączenie, bardzo mnie zaciekawiło;) CHyba wypróbuję Twój przepis;)
Ania321 05.03.2013 22:44
wygląda bardzo zachęcająco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak