Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA W PIEGI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl
mak 1 szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 4 szt.
masło 250 g
mleko 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA W PIEGI

Kroki postępowania

1
Masło utrzeć, dodać żółtka i cukier i ucierać na gładką masę.
Krok 1 - BABKA W PIEGI foto
2
Następnie dodać mąkę, proszek, mak, mleko, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - BABKA W PIEGI foto
3
Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą najlepiej łyżką. Piec w wysmarowanej tłuszczem formie do babki i posypanej bułką tartą. Piec przez godz. w 180 stopni C. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - BABKA W PIEGI foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anitapaj 07.03.2013 11:40
Ciekawy przepis:) smaczna z pewnością
fotoviderek 06.03.2013 09:34
Pyszny piegusek :)
Wiesława1 06.03.2013 08:26
pyszna babeczka
Pietruszka 05.03.2013 16:24
fajna ta pieguska
Adrian3 05.03.2013 16:04
mniam mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak