Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZosnkowe ziemniaczki pod serową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
czosnek 7-8 ząbków
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1
sól 1
olej 1
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
ser gouda 3-4 plastry
Pieprz czarny mielony Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: CZosnkowe ziemniaczki pod serową pierzynką

Obrane ziemniaki przekrój w poprzek lecz nie do końca.Czosnek pokrój w plasterki i powtykaj w nacięcia. Żaroodporne naczynie nasmaruj przekrojonym czosnkiem.Ułóż ziemniaki, posyp przyprawami i delikatnie skrop olejem. Przykryj folią aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 st. na ok. 40 min.Delikatnie przewracaj co jakiś czas. Po tym czasie zdejmij folię i posyp resztą pokrojonego czosnku i kawałkami sera.Piecz jeszcze ok. 15 min.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kika100 05.03.2013 14:24
wszystkie twoje fotki są plagiatami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak