Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan w cieście nalesnikowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
mąka 1 szklanka
mleko 2% 1 szklanka
jajko 3 sztuka
cukier 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan w cieście nalesnikowym

Bakłażan kroimy na średniej grubości plastry, soli, pieprzymy i odstawiam na chwilę do lodówki.
Robimy ciasto naleśnikowe: mąkę, mleko, cukier, łyżkę oliwy, jajka, trochę soli - mieszamy na gładką masę .
Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy plaster bakłażana i polewamy lekko ciastem naleśnikowy, obsmażamy z obu stron, odsączany tłuszcz na ręczniku papierowym, podajemy na ciepło, można podać również z sosem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boska_Agatka 05.03.2013 11:50
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak