Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Surówka porowa z boczkiem na ciepło”

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1/2 kg.
cebula 1 szt.
pomidor 3 szt.
boczek wędzony 25 dag
mąka 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: „Surówka porowa z boczkiem na ciepło”

Wykonanie:
Pory oczyścić umyć i pokroić na kawałki , potem sprażyć i odcedzić Cebulę i boczek pokroić i lekko podsmażać poczym wymieszać z porami , przyprawić do smaku , dodać pokrojone pomidory zaciągnąć zasmażką z mąki i margaryny i ponownie podsmażyć kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak