Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 3 filety
cebula 3 sztuki
mąka
jajko
bułka tarta pikantna
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony z cebulką

Kroki postępowania

1
Filety rybne oprószamy pieprzem cytrynowym, przyprawą do ryb i odstawiamy na około 20-30 minut. Rybę porcjujemy.
Krok 1 - Dorsz smażony z cebulką foto
2
Rybę panierujemy w kolejności: mąka, rozmącone jajko, bułka tarta. Smażymy ją na maśle z obu stron
Krok 2 - Dorsz smażony z cebulką foto
3
Obkładamy ją cząstkami cebuli. Podajemy z ziemniaczkami. Smacznego!
Krok 3 - Dorsz smażony z cebulką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 10.03.2013 16:32
Pyszna taka rybka.
Bogumiła
Bogumiła 10.03.2013 16:11
Fajny pomysłowy obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak