Przepis i sposób przygotowania na: Serduszkowy torcik cherry
Kroki postępowania
Część I i II biszkoptu(licząc od dołu) nasączamy wiśniówką. Następnie na nasączone alkoholem ciasta nakładamy tężejącą masę wiśniową.
Biszkopt | |
jajko | 6 |
mąka pszenna | 100 gram |
mąka ziemniaczana | 40 gram |
cukier puder | 150 gram |
proszek do pieczenia | 3/4 łyżeczki |
kakao | 2 łyzki |
Masa wiśniowa | |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżki |
cukier | 4 łyżki |
wiśniówka | 100 ml |
Masa śmietanowa: | |
śmietana 30% | 500 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2,5 łyżeczki |
cukier puder | 4 łyżki |
wrzątek | 1/5 szklanki |
wiśnie bez pestek | 500 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: