Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka duszona w cebuli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 450 g
cebula biała 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Przyprawa do mięs Prymat 2-3 łyżeczki
smalec 1 łyżka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka duszona w cebuli

Kroki postępowania

1
Łopatkę kroimy w mniejsze kawałki przepłukujemy w wodzie i wrzucamy do garnka,
Krok 1 - Łopatka duszona w cebuli foto
2
następnie dodajemy mieszankę ziół do mięs
Krok 2 - Łopatka duszona w cebuli foto
3
oraz dużą łyżkę smalcu
Krok 3 - Łopatka duszona w cebuli foto
4
cebulę obieramy i kroimy w plastry dodajemy do mięsa
Krok 4 - Łopatka duszona w cebuli foto
5
następnie dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i zalewamy wodą
Krok 5 - Łopatka duszona w cebuli foto
6
przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa w razie potrzeby podlać delikatnie wodą.
Krok 6 - Łopatka duszona w cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 09.03.2013 08:39
bardzo smaczne :) polecam - tradycyjny i domowy sposób :)
Gracer 08.03.2013 19:01
lubię takie mięsko, pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak