Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1,5 łyżka
margaryna 250 gram
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać obydwie mąki i proszek do pieczenia, na koniec wlać rozpuszczoną gorącą margarynę.

Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wlać do niej połowę ciasta, do drugiej połowy dodać kakao i zmiksować.

Kakaową masę wylać na jasną.

Piekarnik rozgrzać do 180' i piec babkę do suchego patyczka.

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 10.08.2013 10:30
Marzenka ale to bardzo pyszne ciasto i myślę, że mało kaloryczne :D
marzencia2007 07.07.2013 11:11
robię taką, choć nie przepadam za nią :)
alaaa 08.03.2013 17:01
super,taka wysoka
kriko 08.03.2013 16:09
super babeczka
Krzysztof15 08.03.2013 16:00
lubie babeczki
IwonaDD 08.03.2013 15:49
prezentacja tej babki rewelacja !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak