Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w sosie grzybowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1
mięso mielone 1/2 kg
ryż 20 dag
jajko
sól
kostka grzybowa 1 szt
mąka 1 łyż
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
grzyby suszone 1 duża garść

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w sosie grzybowym

Kapustę parzymy ściągamy liście i studzimy.
Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, jajkiem, solą i pieprzem ziołowym. Porcję mięsa układamy na liściu i zawijamy gołąbki. Układamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy kostkę grzybową, opłukane grzybki suszone, liście i pieprz czarny. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Następnie gołąbki wyjmujemy, a do sosu dodajemy mąkę wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Zagotowujemy cały czas mieszając.
Gołąbki podajemy polane sosem grzybowym.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 04.01.2014 18:33
gołąbki pycha
erym 04.09.2013 15:15
sos grzybowy i golabki polaczenie idealne!
Alex_M 17.08.2013 11:06
smaczne gołąbeczki :)
JOANNA16 07.06.2013 08:12
uwielbiam gołąbki
caralajna 31.03.2013 08:38
pyszne :) .
pestka 17.03.2013 11:40
uwielbiam gołąbki
pajbek 16.03.2013 08:40
Takiego pysznego gołąbka zjadłabym ze smakiem :-)
w mojej kuchni 08.03.2013 13:00
u mnie lubią w grzybowym ale nadzienie kasza z mięsem...
adelajda 08.03.2013 11:06
lubię gołąbki i sosik grzybowy też !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak