Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe bez pieczenia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 opakowanie
rum 20 0 ml
herbatniki 1 duże opakowanie
masło 1 kostka
rodzynki 150 gram
olejek rumowy kilka kropel
kakao 2 łyzki
mleko 500 ml
kremówka 200 ml
biała czekolada do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Rodzynki moczymy w rumie, gotujemy budyń według przepisu z kilkoma kroplami olejku. Do gorącego dodajemy masło i mieszamy. do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 1 - Ciasto budyniowe bez pieczenia foto
2
Rodzynki odcedzamy i dodajemy do masy budyniowej.
Krok 2 - Ciasto budyniowe bez pieczenia foto
3
W formie układamy ciastka, wylewamy połowę masy i ponownie układamy ciastka pozostałą część masy i ponownie herbatniki.
Krok 3 - Ciasto budyniowe bez pieczenia foto
4
Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru. Pod koniec dodajemy kakao . Śmietanę wylewamy na ciasto.
Krok 4 - Ciasto budyniowe bez pieczenia foto
5
Ciasto dekorujemy i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 5 - Ciasto budyniowe bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak