Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa w sosie chlebowym
Wołowinę kroimy w plastry w poprzek włókien. Przykrywamy folią i rozbijamy.
2
Każdy plaster wołowiny, smarujemy 1 łyżeczką musztardy. Doprawiamy solą, pieprzem,papryką, majerankiem. Odstawiamy na 10 minut.
3
Ogórki kroimy w paski.Cebulę drobno siekamy. Boczek kroimy w kostkę. Jedna cebula będzie do sosu.
4
Na każdy plaster nakładamy po 1kawałku boczku, 1 łyżeczce cebuli. Po kawałku ogórka i chleba. Zwijamy ruloniki, spinamy wykałaczkami. Można zawinąć nitką. Dwa plastry chleba zalewamy wodą i odstawimy.
5
Na rozgrzanym smalcu, obsmażamy rolady z każdej strony . Dokładamy cebulę i chwilkę podsmażamy aż cebulka się zrumieni. Zmniejszamy płomień, podlewamy 3 szklankami wody.Gotujemy pod przykryciem około godziny. W miarę potrzeby podlewamy wodą. Dokładamy odciśnięty z wody chleb pokruszony, doprawiamy solą,pieprzem i gotujemy około 15- 20 minut. Wyjmujemy mięso i sos miksujemy. Podajemy z pyzami